نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دکترا مدیریت ورزش، گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران

2 کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد، واحد اردبیل، اردبیل، ایران

3 فرهنگ فیزیکی گروه بازتوانی فیزیکی، ماساژ و سلامت - بهبود

4 گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ارومیه، ایران

10.22034/jmp.2024.454105.1106

چکیده

هدف: اولویت بندی ارتقای سلامت روان معلمان در نظام آموزشی بسیار مهم است. در نتیجه، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر دوره آموزشی پیلاتس بر بهزیستی روانشناختی و روانی معلمان مدارس، شامل جنبه‌هایی مانند افسردگی و عزت نفس است.

روش: پژوهش حاضر با رویکرد نیمه تجربی انجام شد. این پژوهش شامل 60 معلم مقطع ابتدایی بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی و به طور مساوی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های T و ANCOVA استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد که در پیش‌آزمون بین افسردگی و عزت‌نفس تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0 P> هر دو). اما مشاهده شد که گروه آزمایش در پس آزمون به طور معنی داری افسردگی کمتر و عزت نفس بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند (هر دو P=0.001). در نهایت، نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل در افسردگی و عزت نفس تفاوت معناداری وجود دارد (001/0= P).

نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهد که می‌توان ورزش پیلاتس و فعالیت‌های حرکتی را به عنوان راهی برای بهبود سلامت روان، عزت نفس، رضایت از زندگی، کارایی، خلق مثبت و کاهش تنش‌های ذهنی و عاطفی در معلمان مدارس توصیه کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات