فرایند پذیرش مقاله در نشریه روانشناسی نوین شامل مراحل زیر است:

  1. ابتدا مقالاتی که توسط نویسندگان در سامانه نشریه ثبت شده‌اند، توسط اعضای هیات تحریریه از لحاظ متناسب بودن با اهداف و چشم‌اندازهای نشریه و ساختار مقاله مورد بررسی اولیه قرار می­گیرند. در این مرحله امکان ارسال مقاله به دو زبان انگلیسی و فارسی وجود دارد. (متوسط زمان تا اولین اقدام  2 روز)
  2. در صورتی که مقاله مناسب تشخیص داده شد، جهت داوری حداقل به 2 داور ارسال می‌شود. جهت حفظ محرمانگی، مقالات بدون نام برای داوران ارسال می‌شوند. نه داوران از نام نویسندگان اطلاعی دارند و نه نویسندگان از نام داوران (متوسط زمان تا اولین ارسال برای داوری 5 روز).
  3. در صورتی که حداقل دو داور، داوری را تکمیل نمایند، مقاله جهت تصمیم‌گیری و بررسی نظرات داوران به سردبیر ارجاع خواهد شد. در این مرحله یا مقاله رد خواهد شد یا نیازمند اصلاحات (جزئی یا عمده)  خواهد بود. در صورتی که اصلاحات خواسته شده، توسط نویسندگان به‌طور کامل انجام شود، مقاله پذیرش‌شده و در فرایند چاپ قرار خواهد گرفت (بین 35-15 روز)
  4. مقالاتی که به‌صورت فارسی داوری شده و مورد پذیرش قرار گیرد، وارد مرحله ترجمه خواهد شد (حداکثر 10 روز).
  5. تمامی مقالات، پس از صفحه‌آرایی و ویراستاری و قبل از انتشار برای نویسنده مسئول ارسال می‌شوند، تا در صورتی که مواردی نیاز به کنترل و تغییر داشته باشند، انجام شود و درنهایت، تاییدیه نویسنده برای انتشار اخذ می‌شود (متوسط زمان انتشار بعد از پذیرش 90 روز).

در حال حاضر برای پذیرش مقاله وجهی دریافت نمی‌شود. فقط در صورتی که مقاله دریافت‌شده به زبان فارسی باشد، جهت ترجمه مقاله به انگلیسی وجه دریافت خواهد شد.

*نکته‌: تمامی مکاتبات با نویسنده مسؤول انجام می‌شود. پیگیری تمام امور مربوط به مراحل و نتایج داوری، زمان ویرایش، پذیرش و چاپ مقاله تنها توسط نویسنده مسؤول مقاله انجام می‌شود. دفتر نشریه از پاسخگویی به سایر نویسندگان همکار مقاله معذور است.

 

نقش داوران  

  • داوران، یکی از اعضای اصلی نشریه هستند که برای منفعت نشریه به‌عنوان یک نشریه با‌ داوری همتا (دوسوناشناس) تلاش می‌کنند و اصرار بر این است که به هیچ شکلی هویت خود را فاش نکنند. اگر یک داور احساس می‌کند مقاله از نظر فنی فاقد صلاحیت است یا بازنگری توسط وی به موقع انجام نمی‌شود یا مقاله دارای تضاد منافع است‌، باید بلافاصله از بررسی مقاله ارسال شده خودداری کند.
  • تمام مطالب ارسالی باید محرمانه تلقی شوند، هرگونه مشورت دریافت‌شده از افراد خارج از نشریه باید مورد تأیید سردبیر قرار گیرد. هیچ داوری نباید مقاله‌ای را که برای بررسی به او داده‌شده‌،‌ به خواست خود به داور دیگری ارسال کند و باید سریعاً مقاله را رد کند.
  • داوران که پایه اصلی فرایند کیفیت هستند، باید اطمینان حاصل کنند که مقالات منتشر شده از کیفیت بالایی برخوردار و اثر اصلی باشند. اگر داوری متوجه شود مقاله ارسال شده برای بازبینی به وی در نشریه دیگری تحت بررسی است، می‌تواند سردبیر را مطلع سازد.
  • هیچ قانون سخت و سریعی برای تحلیل مقاله وجود ندارد؛ این کار با توجه به ارزش، کیفیت و اصالت مقاله ارسالی، به صورت موردی قابل انجام است. به‌طور‌کلی در یک داوری ممکن است موارد زیر بررسی شوند:
    • ساختار مقاله ارسالی و ارتباط آن با راهنمای نویسنده
    • مقصود و هدف مقاله
    • روش استفاده از انتقال مطالب در مقاله
    • مقدمه‌ی داده شده و نتیجه گیری / پیشنهاده های ارائه شده
    • منابع ارائه شده برای اثبات محتوا
    • دستور زبان، نشانه‌گذاری و املاء
    • مسائل مربوط به سرقت ادبی
    • مناسب بودن مقاله با نیاز
  • نظرات یک داور، پذیرش یا رد یک مقاله را مشخص می‌کند. داور یک عضو مؤثر در روند داوری همتا هستند. ما از کلیه‌ داورهای نشریه درخواست داریم مقالاتی را که برای بررسی به آن‌ها ارسال شده است، با جزئیات مرور کنند و بدون هیچ گونه سوگیری نظرات مربوط به بررسی خود را مطرح کنند که این امر باعث افزایش کیفیت نشریه ما خواهد شد.

فرایند بررسی مقالات در نشریه روانشناسی نوین