نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه دوستی ملل روسیه، مسکو، روسیه

2 دکترا، بخش توانبخشی، ماساژ و سلامت جسمانی، دانشگاه دولتی ورزش، مسکو، روسیه

10.22034/jmp.2024.453965.1105

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف بررسی تأثیر جو سازمانی نوآورانه بر عملکرد شغلی کارکنان بخش خصوصی با در نظر گرفتن نقش میانجی انگیزه شغلی و خودکارآمدی انجام شد.

روش‌: درپژوهش حاضر از روش توصیفی- همبستگی با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری استفاده شد. این مطالعه شامل 384 کارمند بخش خصوصی با سن بین 21 تا 49 سال (با میانگین سنی 17/8±11/35 سال) بود که داوطلبانه شرکت کردند. این پژوهش در سال 2023 در تهران، ایران انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری در دسترس و با رعایت دستورالعمل های ارائه شده توسط کرجسی و مورگان انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد که جو سازمانی نوآورانه به‌طور معنی‌داری بر عملکرد شغلی تأثیر می‌گذارد (T=6.284). همچنین جو سازمانی نوآورانه به طور معنی داری بر انگیزه شغلی تأثیر داشت (594/11=T). همچنین جو سازمانی نوآورانه به طور معناداری بر خودکارآمدی تأثیر گذاشت (509/9T=). همچنین انگیزه شغلی رابطه بین جو سازمانی نوآورانه و عملکرد شغلی را به طور معناداری میانجیگری کرده است (001/0>P). در نهایت، خودکارآمدی رابطه بین جو سازمانی نوآورانه و عملکرد شغلی را به طور معناداری میانجی گری کرده است (001/0>P).

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش، توصیه می‌شود که صاحبان بازار بر ارتقا و تقویت عوامل و مؤلفه‌های مؤثر در جو سازمانی نوآورانه کارکنان بخش خصوصی تمرکز کنند. علاوه بر این، باید بر انگیزه شغلی و خودکارآمدی کارکنان بخش خصوصی تأکید بیشتری شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات